Cea mai mare tragedie din istoria Bucureștiului

Marți, 4 Aprilie 1944, orele 13:45. În câteva minute, aviația americană a săvârșit un adevărat masacru asupra civililor români: aproximativ 3.000 de morți, 2.500 de răniți și alte mii de vieți distruse, fără nici o justificare militară. Foarte mulți dintre cei care-au murit au sfârșit într-o groapă comună, iar azi nu au nici cruce și nici lumânare la căpătâi. Anii au trecut, iar uitarea s-a așternut atât peste ei, cât și peste această nenorocire ce s-a abătut asupra Neamului nostru. Ca urmași ai celor trecuți la cele veșnice avem datoria creștinească să-i readucem în memoria noastră și să le spunem că nu i-am uitat!

Dumnezeu să-i odihnească în pace!

Primul Comunicat al Armatei Române

Desigur, bombardamentele devastatoare anglo-americane asupra cartierelor de locuințe și obiectivelor civile din capitala României București din 4 aprilie 1944, soldate cu mii de morți și răniți, se pot corela foarte clar cu acțiunile militare de pe Frontul din Bucovina și Basarabia. Anglo-americanii au vrut să dea și ei o lovitură - nimicitoare, decisivă moralului poporului român și Armatei Române după greaua lovitură a ocupării de către ruso-ukraineni a Cernăuțiului cu patru zile mai devreme și trecerea Prutului în zona de nord... Citiți pentru edificare Comunicatul Armatei Române apărut în cotidianul francez ”Paris Soir” pe 1 aprilie 1944.

«Primul Comunicat al Armatei Române. București, 31 martie. Înaltul Comandament Român a publicat ieri primul său comunicat: „Orașul Cernăuți a fost evacuat după lupte dure între unitățile germane și cele sovietice. Trupele românești sunt angajate contra formațiunilor sovietice avansate, care au reușit în anumite puncte să treacă Prutul superior în direcția vest. Contraatacuri hotărâte ale trupelor noastre au repurtat succese locale. În partea centrală a Basarabiei, forțele germane și române duc lupte indecise. În sectoarele Crimeii și ale Mării Negre, ocupate de trupele române, nu e nimic de semnalat.”» (traducere din franceză, D.S.)

Sursă: Facebook