Cea mai mare tragedie din istoria Bucureștiului

Marți, 4 Aprilie 1944, orele 13:45. În câteva minute, aviația americană a săvârșit un adevărat masacru asupra civililor români: aproximativ 3.000 de morți, 2.500 de răniți și alte mii de vieți distruse, fără nici o justificare militară. Foarte mulți dintre cei care-au murit au sfârșit într-o groapă comună, iar azi nu au nici cruce și nici lumânare la căpătâi. Anii au trecut, iar uitarea s-a așternut atât peste ei, cât și peste această nenorocire ce s-a abătut asupra Neamului nostru. Ca urmași ai celor trecuți la cele veșnice avem datoria creștinească să-i readucem în memoria noastră și să le spunem că nu i-am uitat!

Dumnezeu să-i odihnească în pace!

Expoziția de fotografie „4 aprilie”, organizată în contextul Centenarului

🇱🇻Cine își uită trecutul nu are viitor!

Marți, 4 aprilie 2023, CS Rapid vă invită la expoziția de fotografie „4 aprilie”, organizată în contextul Centenarului. Evenimentul va începe la ora 19.00 și va avea loc în foaierul Sălii Polivalente Rapid.

În cadrul expoziției vor putea fi văzute imagini filmate precum și fotografii cu urmările bombardamentelor care au afectat Bucureștiul în primăvara-vara 1944. Vor fi prezentate inclusiv fotografii-document cu vechiul stadion Giulești lovit de bombe.

În perioada aprilie-august 1944, Bucureștiul a fost bombardat în mai multe rânduri, atât de aviația anglo-americană cât și de cea germană. Ziua de 4 aprilie 1944 a fost ziua în care s-a consemnat cel mai mare număr de pierderi de vieți omenești. În bombardamentul din 4 aprilie au murit aproape 3000 de oameni, între care suporteri și conducători ai clubului Rapid.

Sursă: Facebook