Cea mai mare tragedie din istoria Bucureștiului

Marți, 4 Aprilie 1944, orele 13:45. În câteva minute, aviația americană a săvârșit un adevărat masacru asupra civililor români: aproximativ 3.000 de morți, 2.500 de răniți și alte mii de vieți distruse, fără nici o justificare militară. Foarte mulți dintre cei care-au murit au sfârșit într-o groapă comună, iar azi nu au nici cruce și nici lumânare la căpătâi. Anii au trecut, iar uitarea s-a așternut atât peste ei, cât și peste această nenorocire ce s-a abătut asupra Neamului nostru. Ca urmași ai celor trecuți la cele veșnice avem datoria creștinească să-i readucem în memoria noastră și să le spunem că nu i-am uitat!

Dumnezeu să-i odihnească în pace!

Articole

Zi neagră în istoria Bucureștiului. 3000 au murit în urma bombardamentului din 1944

Au trecut 70 de ani de când Bucureștiul a fost bombardat de aviația americană. Trei mii de bucureșteni au murit în atacurile din centrul orașului, Gara de Nord și alte cartiere din zone civile, fără justificare militară. Frontul se afla la peste 300 km, pe linia Iași-Chișinău, iar luptele încetaseră de la sfârșitul lunii martie.

Continuă să citești…

70 de ani de la bombardarea Bucureștiului

În urmă cu exact 70 de ani, bucureștenii descopereau ce înseamnă să stea sub o ploaie de bombe. 300 de bombardiere americane și-au lansat încărcătura mortală asupra Capitalei, în după-amiaza zilei de 4 aprilie 1944, cel mai crunt bombardament la care a fost supus vreodată Bucureștiul.

Continuă să citești…