Cea mai mare tragedie din istoria Bucureștiului

Marți, 4 Aprilie 1944, orele 13:45. În câteva minute, aviația americană a săvârșit un adevărat masacru asupra civililor români: aproximativ 3.000 de morți, 2.500 de răniți și alte mii de vieți distruse, fără nici o justificare militară. Foarte mulți dintre cei care-au murit au sfârșit într-o groapă comună, iar azi nu au nici cruce și nici lumânare la căpătâi. Anii au trecut, iar uitarea s-a așternut atât peste ei, cât și peste această nenorocire ce s-a abătut asupra Neamului nostru. Ca urmași ai celor trecuți la cele veșnice avem datoria creștinească să-i readucem în memoria noastră și să le spunem că nu i-am uitat!

Dumnezeu să-i odihnească în pace!

Articole

Roma și București, comparație a comemorării victimelor civile ale bombardamentelor anglo-americane din cel de-al Doilea Război Mondial

Anual, la 4 aprilie, București comemorează victimele civile ale bombardamentelor anglo-americane din 1944, asupra cartierului Grivița și zonei Gara de Nord, atac soldat cu peste 3.000 de morți și 2.500 de răniți. Deși evenimentul este unul de relevanță națională, atât prin dimensiunea atacului suferit de Capitala Țării, cât și pentru numărul considerabil de victime în rândul civililor, comemorarea este una atât de restrânsă încât s-ar putea susține că este vorba de o întâmplare privată, lipsind cu desăvârșire orice ceremonie sau participare din partea autorităților.

Continuă să citești…